Ove godine Zagreb i Peterburg obilježavaju 50 godina prijateljskih veza između dva grada. 

Zadnjih se godina značajno  poboljšala kulturna suradnja između Zagreba i Sankt-Peterburga: prošlo je nekoliko izložba,uključujući i vrhunsku izložbu iz zbirke Ermitaža, u Zagrebu su u nekoliko navrata gostovale zvijezde ruskog baleta, HNK je predstavio svoj balet Ana Karenina u Peterburgu. Nekoliko puta su se održali i biznes-forume za hrvatske i ruske poduzetnike.  

 IMG_0787U lipnju je na poziv gradonačelnika u Zagreb  došla delegacija Vlade Sankt-Peterburga na čelu s Guvernerom Georgijem Poltavčenko. U delegaciji su bili predstavnici različitih gradskih službi, predstavnici iz područja obrazovanja, turizma, komunalnog gospodarstva, poduzetnici iz velikih i malih kompanija, sveukupno više od 50 ljudi.

Tvrtka Oikumena organizirala je cijeli posjet. Nismo samo osigurali vrhunski prijevod tijekom svih dana, ali smo i organizirali transport, smještaj, poslovni doručak i okrugli stolovi za svu delegaciju.

Bio je to vrlo zanimljiv i odgovoran projekt, koji smo pripremali više od dva mjeseca. Naših 12 prevoditelja vrhunski su odradili simultani prijevod tijekom poslovnog doručka i konsekutivu za vrijeme Okruglih stolova. Prijevod na ruski, hrvatski i engleski odradili su 12 prevoditelja u organizaciji tvrtke Oikumena.  Povezali smo mnogo hrvatskih i ruskih kompanija, pomagali smo uspostaviti kontakti između dva grada.

U sklopu organizacije pripremili smo i kulturni program, ponudili smo izlete i upoznavanje grada Zagreba, Hrvatske i hrvatskih tradicija.

Poslovni doručak i forum poduzetnika organiziran je u dvorani Opera na 17. katu hotela Westin. Na sastancima su bili predstavnici velikih i malih kompanija iz Zagreba i Sankkt -Peterburga, kao što je Sberbanka, IGH, Končar, Zagrebačko sveučilište, Zagrebačka Škola Ekonomije i Menadžmenta i mnogo drugih.

Firma Oikumena je u svojem radu aktivno surađivala s tvrtkom “Business-Bridge” iz Peterburga i Uredom gradonačelnika Grada Zagreba.

Sudionici foruma zahvalili su Oikumeni na odličnoj organizaciji. A po rezultatima sastanaka i foruma potpisano je nekoliko važnih dokumenata.

 

IMG_0766 IMG_0763